post

7 fenomenalnih predloga za posni ručak (RECEPTI)

0
Posna hrana može da bude gastronomsko uživanje, uverite se sami

 

 

foto: Shutterstock

Sreda: Krem čorba od paradajza (post na vodi)

 

Potrebno: 500 ml tečnog paradajza, 300 ml vode, 2 šargarepe, 1 glavica crnog luka, 2 krompira, so i biber, malo peršuna

 

Priprema: Luk, šargarepu i kompir skuvajte u malo vode zatim štapnim mikserom sve sameljite i dodajte tečni paradajz. Pustite da sve vri 15 minuta, dodajte so i biber i suvi peršun. Toplu čorbu poslužite uz kockice suvog hleba.

 

foto: Shutterstock

 

Izuzev trapave sedmice: Ovo je PRAVI razlog zbog čega se posti sredom i petkom 

 

Četvrtak: Tavče gravče

 

Potrebno: 500g belog pasulja Tetovca, 250 g crnog luka, malo ulja, malo bibera, aleve paprike i soli, lovorov list.

 

Priprema: Stavite pasulj u lonac i nalijte vodu da prekrije pasulj. Pustite neka sve provri pa prospite tu vodu a sipajte drugu i u nju još dodajte krupno sečen crni luk. Kada se pasulj skuva tako da se odvaja korica, zapržite pasulj tako što ćete u tiganju da napravite "vruću zapršku" od ulja, brašna i aleve paprike.

 

Zapržite pasulj i ostavite da vri još par minuta. Zatim, dodajte lovorov list i sve preručite u vatrostalnu činiju.

 

foto: Shutterstock

 

Zapecite pasulj u rerni na 250 stepeni Celzijusa dok se ne uhvati korica. Poslužite toplo uz turšiju.

 

Nastavak recepata pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker