MORATE DA PROBATE

Ručak koji će oduševiti vaše ukućane: Hrskave ćufte od kupusa i mesa (RECEPT)

0
Slasni zalogajčići neodoljivo podsećaju na omiljeno zimsko jelo Srba
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane, piše Stvarukusa.rs.

 

2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.

 

3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

 

Kraljevsko predjelo: Mimoza salata sa makaronama

 

4. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.

 

SASTOJCI

 

450 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)

1 crni luk, srednje veličine

450 g kiselog kupusa, dobro oceđenog

220 g krem sira

2 šolje začinjenih prezli

1 jaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker