Za sve prilike

Posni sirovi slatkiš koji se lako priprema: Ljubitelji pomorandži, oduševićete se!

0
Ispratite recept i pripremite posnu, sirovu tortu od narandži. Rezultati će vas potpuno oduševiti.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

Kora:

 

2 šolje oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)


1 šolja kokosa


1 kašika rogača


10 urmi (potopljenih u vodi par sati)

 

Pomorandža za dug i zdrav život

 

Fil:

 

1-2 šolje indijskih oraha (potopljenih u vodi par sati najmanje)


2-3 supene kašike meda


sok od 3 velike narandže


narendana kora 1 narandže (samo ako imate organske narandže)


1/4 šolje kokosovog ulja (otopljenog)

 

Pomorandža kao hrana i lek


Priprema:

 

Sve sastojke za koru blendati dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dobijenu koru rastanjiti u kalup, tako da napravite kadicu u koju ćete sipati fil. Pripremite fil tako što ćete indijske orahe, med i sok od narandže blendati na najjače dok ne dobijete kremastu smesu.

 

Tada dodajte istopljeno kokosovo ulje i blendajte još malo. Izlijte smesu u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata najmanje (najbolje preko noći). Tortu čuvajte u zamrzivaču, lepše se seče, a veoma se brzo otkravljuje.

makonda-tracker