Sastojci:
1 glavica iseckanog crnog luka
brašno
1 kg mlevenog telećeg mesa
malo mlake vode
so
jogurt
oko 200-250g maslaca
1 kisela pavlaka
5-6 čena belog luka
Priprema:
Brašno, mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo, u obliku lopte. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice, zavisno od toga koliko planiramo napraviti jufki. Pustiti da testo odstoji pola sata. U međuvremenu napravite smesu za punjenje: dobro pomešati mleveno meso, sitno iseckani crni luk, so i biber. U smesu dodati malo masnoće, pa je još jednom promešati.
Razvući (rastanjiti) jednu jufku, preko celog stola da bude tanka. Po ivicama poređati meso, pa ga fino urolati. Urolanu jufku iseći na komade, tj. mantije. Veličina svake mantije trebala bi biti oko 3 cm.
Italijanski specijaliteti ukusni i tokom zime: Nikad bolji sušeni paradajz u maslinovom ulju
Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Malo ih pomastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni (200+ stepeni), dok ne porumeni. Kada porumene, smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave.
Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i kisele povlake u koju ste useckali 5-6 čena belog luka. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv, otprilike 5-10 min.