Ukoliko nemate dovoljno vremena da se posvetite pripremi zimnice, nema razloga da se omiljeno jelo ipak nađe na vašem stolu.
Može da stoji celu zimu: Ovako se sprema kisela peglana paprika
Potpuno prirodan i sirov ajvar vam omogućava harmoniju ukusa, ali i mnoštvo vitamina koji su vam u zimskom periodu neophodni.
Sastojci:
3 kg paprike šilje
2 srednja patlidžana
1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar
maslinovo ulje
himalajska so
malo bibera
Priprema:
Paprike isecite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.
Po starom južnjačkom receptu: Domaći ajvar od čiste paprike
Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.