Zimnica za tili čas

Bez kuvanja i prženja: Ovaj recept za ajvar je postao pravi hit među domaćicama

0
Neka priprema zimnice počne! Ali uz ovaj recept biće gotova i pre nego što ste očekivali!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko nemate dovoljno vremena da se posvetite pripremi zimnice, nema razloga da se omiljeno jelo ipak nađe na vašem stolu.

 

Može da stoji celu zimu: Ovako se sprema kisela peglana paprika

 

Potpuno prirodan i sirov ajvar vam omogućava harmoniju ukusa, ali i mnoštvo vitamina koji su vam u zimskom periodu neophodni. 

 

 

Sastojci:

 

3 kg paprike šilje

2 srednja patlidžana

1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar

maslinovo ulje

himalajska so

malo bibera

 

Priprema:

 

Paprike isecite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.

 

Po starom južnjačkom receptu: Domaći ajvar od čiste paprike

 

Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.

makonda-tracker