icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

GURMANSKI

Đakonije sa najukusnije trpeze: Na Sulejmanovom dvoru su jeli ovo (FOTO)

Podeli:

  • 3
Turska je poznata po svojoj izuzetnoj kuhinji. Da li imate stomak za ova jela?

 

Lahmacun

 

Ovaj ravan i hrskav hleb tradicionalno je punjen mlevenim mesom, salatom i limunovim sokom, a može se jesti zamotan ili presavijen na pola. Savršen je kao lagani ručak ili užina.

 

Omiljeni specijalitet bez mesa: Musaka od kukuruza 

 

Börek

 

Najčešće punjen mlevenim mesom ili spanaćem i sirom, börek može biti zamotan ili posložen poput lazanja, a poslužuje se za doručak, ručak, večeru, užinu… Kada god ga jedete, börek je uvek sočan i ukusan!

 

foto: Profimedia

Baklava

 

Puna oraha i sirupa, a često i s mlevenim pistaćima na vrhu, baklava je slatka, jedinstvena i trebala bi se uvek jesti sveža!

 

Inicijalizacija u toku...