icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

GURMANSKI

Đakonije sa najukusnije trpeze: Na Sulejmanovom dvoru su jeli ovo (FOTO)

Podeli:

  • 3
Turska je poznata po svojoj izuzetnoj kuhinji. Da li imate stomak za ova jela?
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Turska je poznata po dugoj tradiciji i bogatoj kulturi, što je vidljivo i kada je reč o njihovoj kuhinji.

 

Menemen

 

Ovaj tradicionalni turski doručak zapravo jekajgana kuvana s dinstanim povrćem, a poslužuje se topla s hlebom.

 

Köfte

 

Köfte su ćuftice ili pljeskavice od mlevene junetine ili jagnjetine, a mogu biti poslužene dinstane, u sendviču, sa salatom ili jednostavno samo s jogurtom.

 

Recept čuvan u tajnosti od 1940.godine: Ovo je čuvena sočna piletina kapetana Sanderasa (FOTO)

 

Mantı

 

Mantı vas na prvi pogled može asocirati na raviole, ali ovo tradicionalno tursko jelo potpuno je jedinstvenog ukusa i teksture. Male knedlice s govedinom ili jagnjetinom se kuvaju ili prže, pa se serviraju s jogurtom ili maslacem. Često su propraćene i velikim izborom začina.

 

Kuzu Tandır

 

Meso za ovo popularno jelo od jagnjetine tradicionalno se lagano peče u jednom komadu, a često se poslužuje s pirinčem ili krompirom i jogurtom.

 

Inicijalizacija u toku...