Ako su i vaši mališani ljubitelji najnezdravije namirnice koju možete da im ponudite - paštete, onda je vreme da primenite ovu taktiku
Deca često ne razumeju da su neki proizvodi ukusni, jeftini, ali nisu zdravi i ne mogu da im pruže ništa od onoga što im tokom rasta i razvoja treba. Napravljeni tako da mame ukusom, čest su izbor za doručak i večeru, ali ono što je jasno je da treba da ih izbegnemo kad god možemo.
Svi dobro znamo da je reč o paštetama i vrišlama, a kako biste svojoj deci ipak udovoljili i pružili im užitak koji se maže na hleb napravite im domaću paštetu koja je ukusom veoma slična, čak i ista, zavisi koju vaši mališani najviše vole.
Kada kuvate supu u nju uvek ubacujete meso, povrće, začine, koje posle pripremanja supe najčešće bacite. E pa od sada ćete ih iskoristiti na najbolji mogući način.
Recept za domaću paštetu
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 200 g junetine
- 3 šargarepe
- 3 bele zeleni
- 100 g celera
- 1 crni luk
- 3 kisela krastavčića
- so
- biber
- 3,4 kašike majoneza
- 3 kašike senfa
- malo čorbice u kojoj se sve kuvalo
Priprema:
U šerpu stavite meso, povrće koje ste prethodno očistili i neka se sve skuva. Procedite, supu ostavite i zakuvajte za ručak sa rezancima ili knedlama, a povrće i meso ostavite da se prohladi pa ubacite u blender ili secko i dobro izblendirajte tako da se dobije glatka masa.
Sve stavite u frižider, u zatvorenu posudu i iskoristite u naredna tri dana.
Bonus video:
Viršle kao nekada




