čik im odolite

Bez mleka i jaja, gotovo očas posla: Posni čokoladni mafini u kojima ćete uživati i van posta

0

Čokoladni mafini su poslastica kojoj niko ne može da odoli, zar ne? Prave se jednostavno, ukusni su i mogu da se prilagode po potrebi, pa tako očas posla postaju posni!

Čokoladni mafini bez sastojaka životinjskog porekla
Čokoladni mafini bez sastojaka životinjskog poreklafoto: Shutterstock, Nigina Sharipova

Kad poželite dezert koji je gotov za tren, a pritom ispunjava pravila posne ishrane, ovi čokoladni mafini su odlično rešenje!

 

Bez obzira na to pridržavate li se Božićnog posta ili iz nekog drugog razloga izbegavate mleko i jaja, ovaj recept će vam sigurno biti od koristi jer je brz i jednostavan, a rezultat je fenomenalan. 

 

Sastojci:

 

  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 šolje mlevenih orašastih plodova po želji
  • 1 šolja šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta


Priprema

 

  1. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, mlevene orašaste plodove po želji i kakao.
  2. Potom tome uz mešanje dodajte vodu, sirće i ulje, pa mešajte sve dok ne razbijete grudvice.
  3. Sipajte u kalup za mafine koji ste prethodno podmazali ili obložili korpicama za pečenje.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata.

Ukrasite po želji.

 

BONUS VIDEO

Pekar objasnio kako se pravilno priprema slavski kolač

 

makonda-tracker