Ako volite rafaelo kuglice i ukus kokosa ovo je slatkiš koji će vas raspametiti
U momentima kad vam se najave iznenadni gosti, a vi nemate ništa slatko u kući ova torta može da bude vaš kec iz rukava.
Brzo se pravi, a dok vi spremate ostalu hranu ona se hladi u frižideru i za svega dva, tri sata je možete poslužiti.
Za njenu pripremu nije potrebna rerna, nema pečenja kora, a ukus je prava fantazija.
Sastojci za koru:
- 200 g petit keksa
- 100 ml mleka
Fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 200 g mlevenog keksa
- 200 g kokosovog brašna
- 100 g bele čokolade (otopljene)
Priprema:
Keks umačite u mleko i ređajte na dno kalupa. To će vam biti kora. Zatim umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu, mleveni keks, kokosovo brašno i otopljenu belu čokoladu. Dobro sjedinite.
Preko keksa ravnomerno rasporedite krem. Ostavite da se stegne: Stavite tortu u frižider na najmanje 2 sata, a idealno preko noći.
Dekoracija: Pre služenja, pospite tortu kokosovim brašnom ili po želji dodajte Rafaelo kuglice.
Bonus video:
Čokolada sa čvarcima




