Jednostavan kolač koji smo kao deca obožavali ponovo se može, za tili čas, naći na vašoj trpezi
Knedle sa šljivama bile su neizostavan deo na trpezama širom nekadašnje Jugoslavije. Budući da gotovo sve sastojke već imate u svojoj kuhinji ne čudi činjenica što su ga domaćice uvek rado pravile.
Osim toga, savršena kombinacija voća i ostalih sastojaka bila je idealna da se osvežite tokom letnjih vrućina, a šljiva je bilo na pretek, tako da je on bio omiljeni dezert posle nedeljnog ručka.
Ukoliko želite da se prisetite tog čarobnog ukusa i obradujete svoje ukućane evo proverenog, isprobanog recepta koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Prvi deo:
350 g prezli
100 g šećera
2 kesice vanilin šećera
2 kašike cimeta
100 ml ulja
Drugi deo:
1 l mleka
160 g griza
150 g šećera
1 prašak za pecivo
2 kesice vanilin šećera
90 g maslaca
1kg šljiva

