Nakon tri dana u frižideru, ova lagana poslastica koja spaja čokoladni i voćni ukus ostaće fenomenalna i osvežavajuća, a priprema se očas posla.
Najveće letnje vrućine znače da nam treba nešto kremasto, lagano i hladno, a ako tražite savršen letnji dezert koji je osvežavajući i pravi se za tili čas, ovaj kolač s piškotama, malinama i sirom je pravi izbor.
Pošto ne zahteva pečenje kore i ima kremaste slojeve i izraženu voćnu notu, ova poslastica će vas oduševiti na prvi zalogaj, a biće sve bolja kad malo odstoji u frižideru.
Fenomenalno je rešenje za tople dane, kad vam se jede nešto slatko, a ne uključuje vam se rerna.
Sastojci:
- pakovanje piškota
- 250 g zamrznutih malina
- 150 slatke pavlake
- 80 g šećera
- 30 g gustina
- sok jedne pomorandže
- 150 g rikota sira
- 50 šećera u prahu
- 15 g kakao praha
- čokolada za dekoraciju
Priprema
- Pomešajte maline, šećer i gustin u jednoj šerpi, pa sve dobro promešajte da se gustin razmuti. Ostavite da kuva dok se ne zgusnem uz povremeno mešanje.
- Po dnu manjeg kalupa poređajte piškote, pa ih namažite sokom od pomorandže.
- Preko piškota stavite smesu od malina i poravnajte.
- Ponovo poređajte piškote i mažite ih ovlaš četkicom sokom od pomorandže.
- Pomešajte u činiji rikota sir i šećer u prahu, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte slatku pavlaku , pa mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Na kraju dodajte kakao i promešajte dok se ne rasporedi jednako.
- Namažite fil preko piškota i poravnajte špatulom.
- Izrendajte preko fila čokoladu za dekoraciju, pa stavite u frižider. Trebalo bi da odstoji dok se ne stegne, najmanje 2-3 sata.
Kolač s malinama i piškotama, korak po korak
BONUS VIDEO
Staša Đurić: Recept za pripremu karfiola i tiramisua
( Glossy, T.S.R. )





