Ako volite slatke obroke, onda je vreme da isprobate sledeći recept za palačinke. Bez stajanja pored šporeta i velikih količina ulja.
U vremenu kada svi živimo dinamično, brzi i jednostavni, a pritom zdravi obroci preuzimaju apsolutnu dominaciju.
Ako volite sladak doručak ili večeru, možete da spremate ove preukusne banana palačinke iz rerne.
Ni priprema nije teška: potrebno je samo da sve izblendate i potom stavite da se peče.
Za 15 minuta na stolu ćete imati preukusan obrok, a još jedna prednost ovog recept jeste što možete da mešate i menjate sastojke kako želite.
Ovog puta smo od osnovne smese napravili tri različite vrste palačinki, a vi prema svom ukusu možete da dodajte (ili oduzimate) ono što vam se dopada:
Sastojci:
- 2 banane
- 1 jabuka
- 4 kašike speltinog brašna
- 2 kašike heljdinog brašna
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- malo vode
- malo ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- nekoliko kupina
- 1 kašičica kakaa
Priprema:
Iseckajte banane na kolutiće, jabuku izrendajte, pa izblendajte zajedno sa brašnom, pahuljicama, vodom, uljem i praškom za pecivom.
Po potrebi dodajte malo vode ili brašna. Smesa treba da bude gusta, ali ne previše.
Smesu podelite na tri dela.
U pleh stavite papir za pečenje, pa na njega kašikom vadite 1/3 smese i formirajte male palačinke.
U drugi deo dodajte nekoliko kupina (ili drugo voće po izboru) i još malo blendajte. Potom kašikom vadite smesu i formirajte palačinke.
U treći deo dodajte kakao i dobićete čokoladne palačinke.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa palačinke pecite 15 minuta.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti

