Evo kako da pripremite savršen pire od krompira.
Pire krompir ide uz sve.
Savršen je prilog uz ćufte, pljeskavicu, može da se jede i uz sarmu i mnoga druga jela, a uz salatu čini obrok pun hranljivih materija.
Recept za pire krompir je jednostavan i može da ga napravi bukvalno svako.
Bitno je da sastojke dodajete postepeno, a da mleko zagrevate pre nego što ga dodate krompiru.
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 3 čena belog luka
- 1/3 šolje otopljenog putera
- 1 šolja mleka
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na četvrtine, pa stavite u šerpu sa hladnom slavnom vodom.
Dodajte beli luk, pa kad proključa, kuvajte bez poklopca još 15 minuta. Proverite viljuškom da li je krompir omekšao i dobro ocedite.
Zagrejte mleko. Dodajte puter u krompir i počnite da ga mutite. Mleko sipajte malo po malo kako biste postigli željenu gustinu.
Začinite solju i biberom.
BONUS VIDEO
ŠNICLE U BIBER SOSU I PIRE OD CELERA?! Specijalitet koji će sve ukućane prijatno iznenaditi, UKUSNO, A LAKO!





