Idealno za prolećne dane – lagano, zdravo i neodoljivo ukusno.
Ako tražite brz, jednostavan i ukusan recept koji može poslužiti i kao namaz i kao osvežavajuća prolećna salata – na pravom ste mestu.
Ovaj kremasti domaći specijalitet osvaja na prvi zalogaj svojim laganim ukusom i bogatom teksturom. Savršen je kao doručak, lagana večera ili dodatak uz grilovano meso i povrće.
Priprema traje svega nekoliko minuta, a sastojci su uglavnom oni koje već imaš u frižideru. Bilo da ga mažete na tostirani hleb ili služite kao svežu salatu, osvežava i prija u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 240 g rotkvica
- 1 prstohvat soli
- Oko 30 grančica vlašca
- 1 ljuti luk
- 230 g običnog krem sira
Priprema:
- Operite rotkvice, odstranite im peteljke i ubacite u blender kako bi se što više usitnile. Tako izblendovane rotkvice zasolite i ostavite da odstoje 30 minuta.
- Vlašac iseckajte na sitno, kao i običan luk te ih zajedno sa krem sirom pomešajte sa prethodno odstajalim rotkvicama. Kada se sve sjedini po želji namaz možete ubaciti u frižider na hlađenje pre nego što poslužite.
Bonus ideje za serviranje:
- Namazati na tost ili krekere
- Kao prilog za prolećni branč
- U vegetarijanskoj tortilji
- Služi se u mini-verinima kao predjelo
- Ili jednostavno jedite na kašičicu, kao salatu
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata





