Brza za pripremu, ali dovoljno efektna da osvoji goste na prvi zalogaj.
Uskršnja salata je savršen dodatak prazničnoj trpezi, spajajući bogate ukuse i svežinu prolećnih sastojaka.
Za razliku od klasične ruske ili mimoza salate, ova verzija donosi laganiju teksturu i savršen balans ukusa.
Kombinacija hrskavog povrća, kremastog preliva i nežnih začina čini je neodoljivom za svako nepce. Ova salata će postati vaš omiljeni izbor za svaku proslavu!
Sastojci
- 5 jaja
- 200 g testenine
- 1 kašičica soli
- 1 praziluk
- 200 g šunke iz konzerve
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 4 kašike majoneza
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema
- U jednom lončetu jaja kuvajte 9 minuta, u drugom loncu testeninu. Kada je skuvana ocedite testeninu i prohladite je potom je sipajte u veću posudu.
- Iseckajte praziluk na trakice, prespite ključalom vodom i ostavite da odstoji. Za to vreme iseckajte kuvana jaja na sitne kockice, kao i šunku. Dodajte ih u testeninu, zatim i praziluk i kukuruz iz konzerve.
- U posebnoj činijici pomešajte majonez, biber i so i dobro sjedinite sa ostalim sastojcima. Salata je spremna, uživajte i prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pileće bajadere i urnebes salata
( Glossy, E.S. )





