preukusno!

Uskršnja salata – lepša i od ruske i od mimoze: Recept za ovaj kremasti specijalitet je lak & oduzima svega 15 minuta

0

Brza za pripremu, ali dovoljno efektna da osvoji goste na prvi zalogaj.

Ovo je salata koju morate probati
Ovo je salata koju morate probatifoto: Youtube / Printscreen / @gotujzkarolem

Uskršnja salata je savršen dodatak prazničnoj trpezi, spajajući bogate ukuse i svežinu prolećnih sastojaka.

 

Za razliku od klasične ruske ili mimoza salate, ova verzija donosi laganiju teksturu i savršen balans ukusa.

 

Kombinacija hrskavog povrća, kremastog preliva i nežnih začina čini je neodoljivom za svako nepce. Ova salata će postati vaš omiljeni izbor za svaku proslavu!

 

Sastojci

 

  • 5 jaja
  • 200 g testenine
  • 1 kašičica soli
  • 1 praziluk
  • 200 g šunke iz konzerve
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 4 kašike majoneza
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice soli

 

 

Priprema

 

  1. U jednom lončetu jaja kuvajte 9 minuta, u drugom loncu testeninu. Kada je skuvana ocedite testeninu i prohladite je potom je sipajte u veću posudu.
  2. Iseckajte praziluk na trakice, prespite ključalom vodom i ostavite da odstoji. Za to vreme iseckajte kuvana jaja na sitne kockice, kao i šunku. Dodajte ih u testeninu, zatim i praziluk i kukuruz iz konzerve.
  3. U posebnoj činijici pomešajte majonez, biber i so i dobro sjedinite sa ostalim sastojcima. Salata je spremna, uživajte i prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pileće bajadere i urnebes salata

 

makonda-tracker