preukusno

Sa pomorandžom, kokosom ili kakaom: 3 najlepša recepta za BAKIN KOLAČ u posnoj verziji koji se topi pod nepcima

0

Ako ovako spremite bakin kolač znajte da će i komšije doći da se zaslade 

foto: Shutterstock / Creative Family
foto: Shutterstock / Creative Family

Bakin kolač je jedan od omiljenih ne samo među mališanima, već kod svih, od 2 do 102 godine. Upravo zato donosimo nekoliko varijanti ovog kolača, u posnoj verziji, tako da možete u njemu da uživate i tokom velikog posta.

 

Na vama je da odaberete samo koji vam je ukus najprimamljiviji, ispečete ga i uživate svim čulima.

 

Ovaj kolač vole svi, a savršen je kao doručak uz malo meda i čaj ili kafu, zato prionite na posao i obradujte svoje ukućane. 

Posni bakin kolač sa narandžom

 

Sastojci:

 

  • 300 g brašna
  • 200 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • rendana kora jednog limuna ili narandže

 

Priprema:

 

U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

 

Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.

PREUKUSAN BAKIN KOLAČ SA POMORANDŽOM
PREUKUSAN BAKIN KOLAČ SA POMORANDŽOM foto: I and S Walker/Shutterstock

Posni bakin kolač sa kokosom

 

Sastojci:

 

300 g brašna

200 ml gazirane mineralne vode

100 ml ulja

150 g kokosa

100 g šećera

1 kašičica cimeta

1 prašak za pecivo

 

Priprema:

 

U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

 

BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM JE SAN SNOVA
BAKIN KOLAČ SA KOKOSOM JE SAN SNOVAfoto: aliasemma/Shutterstock

Posni bakin kolač sa kakaom

 

Sastojci:

 

250 g brašna

50 g kakao praha

200 ml kisele vode

100 ml ulja

150 g šećera

1 prašak za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

 

Priprema:

 

Pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne sjedine.

Dodajte kakao prah, brašno i prašak za pecivo, pa sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne postanu hrskavi i mirisni.

 

Ovi kolači su jednostavni, brzi za pripremu i savršeni za posne dane.

 

 

makonda-tracker