neodoljive

Bez jaja i mleka, savršene u vreme posta: Najlepši recept za posne palačinke u kojima se uživa po nekoliko dana

0

Budući da u njih ne idu mleko i jaja ove palačnike mogu dugu da stoje pod uslovom da su u frižideru 

POSNE PALAČINKE NAJLEPŠI RECEPT
POSNE PALAČINKE NAJLEPŠI RECEPTfoto: Jacek Chabraszewski, Shutterstock

Veliki Uskršnji post je nedavno počeo i sada je pravo vreme da se prisetimo nekih ukusnih specijaliteta bez sastojaka životinjskog porekla. Ako postite to ne znači da morate da se odreknete svojih omiljenih slatkiša. 

 

Ukoliko volite palačinke sada je rpravo vreme da uživate u posnim, koje se prave bez jaja i mleka, a podjednako su ukusne i mekane čak i ako stoje nekoliko dana. 

 

Nafilujte ih omiljenim domaćim džemom od kajsija ili posnim kremom i uživajte u njima baš kao da niste u sred posta. 

Sastojci:

 

  • 500 ml tople vode
  • 250 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo (ili sode)
  • 10 g vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja + ulje za prženje
PALAČINKE MOGU DA BUDU UKUSNE I BEZ JAJA I MLEKA
PALAČINKE MOGU DA BUDU UKUSNE I BEZ JAJA I MLEKA foto: NataliaPopova/Shutterstock

Priprema:

 

Prosjete brašno, pa u njega umešajte prašak za pecivo, vanilin šećer, so. Zatim dodajte toplu vodu i umutite da testo bude glatko. Tokom mućenja dodajte i ulje.

 

Ostavite da smesa za palačinke odstoji 15-30 minuta. Nakon toga pecite kao što to inače činite.

 

Bonus video:

Svaki post ima jednu važnu funkciju 

 

makonda-tracker