svi će vam tražiti recept

Bez brašna, želatina, šećera... Kremasti ARAPSKI KOLAČ se umuti za 10 minuta, a jede danima

0

Ako ste ljubitelj orijentalnih slatkiša, ova neodoljiva i lagana poslastica postaće vam jedna od omiljenih.

Slasni, domaći arapski kolač s kremastim filom, bademima i urmama
Slasni, domaći arapski kolač s kremastim filom, bademima i urmamafoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Ukoliko vam je potreban recept za kolač na brzinu, arapski kolač s bademima je baš ono što ste čekali.


Kora mu se sastoji od keksa i putera, a ima superkremast, slastan i lagan fil, dok preko njega ide mešavina urmi, oraha i badema i sve čini još bogatijim i punijeg ukusa.


Sve se pripremi za desetak minuta, potom peče još 20, a rezulat je slatkiš koji se pamti. Po želji možete preliti karamelom, ali i bez nje je fenomenalan!

 

Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • 250 g keksa
  • 180 ml kondenzovanog mleka
  • 180 g krem-sira
  • 3 kašike putera
  • malo cimeta
  • 60 g iseckanih badema
  • aroma vanile
  • urme po ukusu
  • orasi po ukusu

 

Arapski kolač sa korom od keksa i putera i kremastim filom od krem-sira i kondenzovanog mleka
Arapski kolač sa korom od keksa i putera i kremastim filom od krem-sira i kondenzovanog mlekafoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Priprema

  1. Ubacite keks (još bolje ako je čokoladni) u blender i usitnite ga, pa pomešajte s otopljenim puterom i cimetom. Sjedinite sve, utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte.
  2. Potom u činiju sipajte kondenzovano mleko i krem-sir, pa dodajte jaje i aromu vanile i dobro umutite mikserom.
  3. Prelijte ovom smesom koru.
  4. Preko poređajte sitno seckane urme i orahe, a preko svega bademe.
  5. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.

 

BONUS VIDEO 

Kako se pravi slatko od slanine

Error in getting video.

 

makonda-tracker