Ovaj recept prenosi duh tradicionalne domaće kuhinje i mamine ili bakine trpeze.

Ako tražite recept za savršeno sočne faširane šnicle u bogatom bešamel sosu, ovo je pravi izbor za vas!
Kombinacija začinjenog mesa i kremastog sosa savršena je za porodične ručkove ili posebne prilike. Priprema je jednostavna, a rezultat su šnicle koje se tope u ustima i osvajaju na prvi zalogaj!
Sastojci:
- 2 jaja
- 800g mlevenog mesa
- So i crni biber
- Mešavina slatke paprike i italijanskog bilja
- Mešavina jaja
- 60 g prezle
- puter
- Luk
- 2 čena belog luka
- 70 g sira
- Brašno
- 1 kg krompira
- 35 g rastopljenog putera
- 120 ml toplog mleka
Sastojci za sos:
- puter
- Luk
- 1-2 čena belog luka
- 400 ml pavlake za kuvanje
- Sol po ukusu
- peršun
Priprema:
- Odvojite mleveno meso u jednu posudu i začinite ga solju, biberom, tucanom slatkom paprikom i italijanskom biljnom mešavinom. U odvojenoj posudi umutite dva jaja, pa time prelijte meso. Sve dobro umešajte, zatim dodajte prezle i ponovo mešajte.
- Na tiganju istopite puter pa sitno seckani crni i beli luk stavite da se izdinsta, potom ga dodajte u meso, te na krupno narendajte sir i dodajte preko mlevenog mesa i umešajte s njim.
- Oblikujte meso rukama po želji, potom svaki komad sa svih strana umočite u brašno i spustite da se prži na istopljenom puteru.
- Na puteru zatim u novom tiganju dinstajte luk crni i beli pa dodajte brašno i dobro mešajte dok se ne sjedini sve, potom sipajte pavlaku za kuvanje neka se sve zajedno krčka pa dodajte i komade mesa.
- Sve zajedno krčkajte dok se ne zgusne i ne sjedini lepo sa mesom, a onda odozgo naseckajte na sitno i peršun. Ovo jelo najbolje se služi uz pire krompir. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?
( Glossy, E.S. )