ukusno & brzo

Spolja hrskava, a iznutra – meka kao duša: Slasna gibanica sa patlidžanom gotova je očas posla & najlepša koja postoji

0

Jednom kada budete probali ovaj recept, spremaćete je non-stop!

Morate isprobati ovaj recept
Morate isprobati ovaj receptfoto: Youtube / Printscreen / @RicettePerfetteOfficial

Jedno od omiljenih jela na našim prostorima jeste upravo slana pita, koja je vremenom poprimala različite forme, načine pripreme i nazive.

 

Gibanica, burek ili jednostavno pita – svakako je u pitanju obrok koji je zasitan i ukusan, a odličan je izbor za doručak, ručak, užinu i večeru.

 

Ovaj recept nešto je drugačiji od onih na koje smo navikli, ali je veoma jednostavan i rezultat je čista čarolija!

 

Sastojci:

 

  • 2 patlidžana
  • gotove kore
  • 1 čen belog luka
  • 1 šolja mleka
  • 4 jaja
  • 1 skamorca ili drugi sir, npr mocarela
  • 30 g (1 oz) parmezana
  • peršun
  • So, biber
  • Maslinovo ulje

Priprema:

 

  1. Patlidžan isecite uzdužno na jednake kriške, te svaku od njih presecite uzduž po pola, zasolite i ostavite da odstoje 15 minuta. Nakon toga svu vodu koju je patlidžan pustio pokupite ubrusom, potom kriške rasporedite preko pek papira na dno pleha i začinite biberom i maslinovim uljem. Neka se peku oko 20 minuta na 200 stepeni.
  2. Iseckajte sir na manje kriške, zatim peršun na sitno. U jednu posudu razbijte jaja i dodajte mleko, pa dobro umutite sve zajedno. Dodajte 30g rendanog parmezana i belog luka, zatim peršun i so i dobro umešajte.
  3. Listove kora savijajte jedan po jedan u oblik ruže i raspoređujte po dnu prethodno uljem premazanog pleha. U proreze između kora umetnite kriške pečenog patlidžana i isečenog sira. Potom sve ravnomerno prelijte smesom od jaja i peršuna. Dodatno preko pospite rendanim parmezanom.
  4. Neka se peče na 180 stepeni oko 30 minuta. Isecite 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Raša i Seka komentarišu jelo

Error in getting video.

 

makonda-tracker