osvaja na prvi zalogaj

Pronašli smo najkremastiju tortu na svetu – miluje nepce, sprema se lako & gotova je za svega 30 minuta!

0

Osvežavajuća i savršena za tople dane, idealna je za sve one koji vole slatko, ali nemaju mnogo vremena za kuvanje.

Ovo je najkremastija torta na svetu
Ovo je najkremastija torta na svetufoto: Shutterstock / Peki Anna

Ako tražite dezert koji se priprema brzo, lako i preukusan je, ova torta je pravi izbor za vas!

 

Kremasta tekstura i bogat ukus učiniće je omiljenom poslasticom na svakoj trpezi.

 

Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i minimalnim trudom, stvorićete pravu poslasticu koja oduševljava svakim zalogajem!

 

SASTOJCI

 

  • 2 limuna
  • Jaja 2 kom
  • šećer 150 g
  • Skrob 4 supene kašike
  • Mleko 300 ml
  • Jaja 6 kom
  • Prstohvat soli
  • Šećer 7 supenih kašika
  • Brašno 160 
  • Maslac 120 g
  • Mleko 50 ml
  • Šećer u prahu 1 supena kašika
  • Kokosove pahuljice
  • Bela čokolada

 

PRIPREMA

 

  1. Izrendajte na sitno koru sa dva limuna, zatim ih presecite po pola i iscedite da dobijete dosta limunovog soka koji ćete procediti od pulpe. Zatim u lonac sipajte jaja i šećer i dobro umešajte. Dodajte skrob, pa dobro sjedinite. Dodajte mleko, umešajte, zatim sipajte limunov sok, umešajte i stavite na tihu vatru. Mešajte sve dok se ne zgusne i ne postane žuta krema, koju ćete presuti u posudu u kojoj će se hladiti.
  2. Razbijte 6 jaja, ali tako da žumanca odvajate u jednu a belanca u drugu činiju. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom, a usput postepeno dodajte šećer. Kada se zgusne bela pena dodajte žumanca, ali tako da ih mikserom sjedinjujete sa belancima jedno po jedno. Kada se smesa zgusne dodajte brašno i sjedinite. Potom dodajte rendanu koricu limuna i  dobro umešajte. Sipajte u okrugli pleh ili kalup i ubacite u rernu da se peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni.
  3. U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro izmiksujte. Pečeni biskvit podelite vodoravno na tri jednaka dela i svaki premažite prelthodno napravljenim premazom od mleka i šećera u prahu. 
  4. Prvu trećinu premažite kremom, poklopite drugom trećinom, ponovo namažite sloj kreme, pa preklopite trećom trećinom i najzad ponovo premažite odozgo kremom. Neka se ohladi u frižideru zatim premažite tortu u celini preostalim delom kreme i po stranama pospite kokosovim pahuljicama, dok ćete odozgo narendati na krupno belu čokoladu.
  5. Možete poslužiti tortu. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova

 

makonda-tracker