Ako postoji recept iz bakinog kuvara koji će se sigurno prenositi s generacije na generaciju, to je onaj za voćni dezert sa šlagom kojem je teško odoleti.
U jesenjim poslasticama, glavni sastojak su često jabuke, koje možete korisiti na mnogo načina, a jedan od najlepših je ovaj pouzdani, starinski kolač.
One su u ovo doba godine jeftine, ukusne i sočne, a daće dezertu divan ukus i miris.
Najbolje od svega je što vam ne treba ni mnogo sastojaka ni mnogo vremena, a rezultat je fantastičan!
Sastojci:
- 6 većih jabuka
- 125 g margarina
- 4 jajeta
- 8 kašika brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica praha za šlag
Priprema
- Oljuštite jabuke, isecite ih na molutove, pa ih poređajte po tepsiji u kojoj ste prethodno rastopili pola pakovanja margarina.
- Jabuke stavite u pećnicu na 150 stepeni dok ne omekšaju.
- U međuvremenu od jaja, brašna, ulja, šećera, mleka i praška za pecivo umutite testo.
- Prelijte preko jabuka, pa vratite rernu i pecite na 180 stepeni.
- Kad čačkalica zabodena u sredinu kolača izađe lčista, izvadite, preklopite tacnom i okrenite tako da jabuke budu na vrhu.
- Kad se ohladi, namažite šlagom.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Čorba od celera
( Glossy, T.S.R. )