Od malo sastojaka i u svega nekoliko koraka, torta od kestena priprema se brzo i jednostavno, a njen ukus se nikad ne zaboravlja.
Kestenje nam se vratilo s početkom jesenje sezone, a ovaj neodoljivi orašasti plod verovatno ne koristite dovoljno. Jer nikad ga nije dosta!
Ono daje jedinstven i neodoljiv ukus, zgodan je za razne kombinacije u slanim i slatkim jelima, a najlepši je u kombinaciji sa čokoladom. Pa zašto onda ne biste napravili laganu i kremastu kesten-tortu?
Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo vremena, a ukus će biti neponovljiv!
Sastojci:
- 1 kg kesten pirea
- 2 kesice vanilinog šećera
- 6 jaja
- 500 g šećera u prahu
- 125 g čokolade
- 100 g maslaca
- 4 žumanceta
- 10-ak oraha
Priprema
- Umutite žicom žumanca i šećer, pomešajte s kesten pireom i na kraju pažljivo umešajte sneg od šest belanaca.
- Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh, pa je ispecite na 220 stepeni. Pečenu i još vruću tortu izvadite iz kalupa i stavite na tacnu da se ohladi.
- Na pari topite čokoladu zajedno s maslacem, pa dodajte umućena žumanca i mešajte dok se preliv ne zgusne.
- Premažite tortu i ukrasite je lomljenim orasima.
- Stavite u frižider na nekoliko sati.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač