čik joj odolite!

Kesten torta će postati vaša omiljena: Ova kremasta i lagana poslastica miriše na jesen i radost (RECEPT)

0

Od malo sastojaka i u svega nekoliko koraka, torta od kestena priprema se brzo i jednostavno, a njen ukus se nikad ne zaboravlja.

Lagana i kremasta tortica sa čokoladnom glazurom (ILUSTRACIJA)
Lagana i kremasta tortica sa čokoladnom glazurom (ILUSTRACIJA)foto: Felix Choo / Alamy / Alamy / Profimedia

Kestenje nam se vratilo s početkom jesenje sezone, a ovaj neodoljivi orašasti plod verovatno ne koristite dovoljno. Jer nikad ga nije dosta!

 

Ono daje jedinstven i neodoljiv ukus, zgodan je za razne kombinacije u slanim i slatkim jelima, a najlepši je u kombinaciji sa čokoladom. Pa zašto onda ne biste napravili laganu i kremastu kesten-tortu?

 

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i malo vremena, a ukus će biti neponovljiv!

Sastojci:

 

  • 1 kg kesten pirea
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 6 jaja
  • 500 g šećera u prahu
  • 125 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • 4 žumanceta
  • 10-ak oraha


Priprema

  1. Umutite žicom žumanca i šećer, pomešajte s kesten pireom i na kraju pažljivo umešajte sneg od šest belanaca.
  2. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh, pa je ispecite na 220 stepeni. Pečenu i još vruću tortu izvadite iz kalupa i stavite na tacnu da se ohladi.
  3. Na pari topite čokoladu zajedno s maslacem, pa dodajte umućena žumanca i mešajte dok se preliv ne zgusne.
  4. Premažite tortu i ukrasite je lomljenim orasima.
  5. Stavite u frižider na nekoliko sati.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

 

makonda-tracker