Ako spadate u one za koje nema pravog slatkiša bez ukusa čokolade, ovaj brzi dezert je baš po vašem ukusu, a priprema se brzo i jednostavno.
Za čokoholičare nema lepših poslastica od jednostavnihčokoladnih braunija, koji imaju mnogo svojih varijanti.
Oni se mogu pripremiti na razne načine, pa čak i bez jaja i praška za pecivo, a naš današnji recept je još jedan takav brzi slatkiš.
Da biste ga umutili dovoljno vam je svega 5-10 minuta, a potom dok se peče pravite preliv koji mu daje neodoljivu slast.
Sastojci:
- 3 čaše jogurta
- 2 čaše šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brašna
- 4 kašike kakao praha
- 1 kašika sode bikarbone
Za preliv
- 100 g šećera
- 10 kašika mleka
- 100 g čokolade
- 60 margarina
Za posipanje:
- orašasti plodovi po želji
Priprema
- U dublju činiju sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa ubacite šećer i vanilin šećer.
- Dobro promešajte, pa dodajte brašno prethodno pomešano sa sodom bikarbonom i kakaoom. Mutite sve dok ne razbijete grudvice, pa prelijte u kalup obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
- U međuvremenu pomešajte za preliv mleko, šećer, margarin i čokoladu na srednjoj vatri i mešajte sve dok se čokolada ne istopi.
- Odmah izvadite pečen kolač, pa izbockajte čačkalicom ili viljuškom i sipajte ravnomerno preliv.
- Po želji pospite izlomljenim lešnicima, orasima ili drugim orašastim plodovima.
Služite uz kafu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine