smuti, pa prospi

Bez jaja, miksera i muke: Preliveni čokoladni kolač kome ćete se uvek vraćati (MERA NA ČAŠE)

1

Ako spadate u one za koje nema pravog slatkiša bez ukusa čokolade, ovaj brzi dezert je baš po vašem ukusu, a priprema se brzo i jednostavno.

Čokoladni brauniji sa orašastim plodovima
Čokoladni brauniji sa orašastim plodovimafoto: Tim Hill / Alamy / Alamy / Profimedia

Za čokoholičare nema lepših poslastica od jednostavnihčokoladnih braunija, koji imaju mnogo svojih varijanti.

 

Oni se mogu pripremiti na razne načine, pa čak i bez jaja i praška za pecivo, a naš današnji recept je još jedan takav brzi slatkiš.

 

Da biste ga umutili dovoljno vam je svega 5-10 minuta, a potom dok se peče pravite preliv koji mu daje neodoljivu slast.

Sastojci:

 

  • 3 čaše jogurta
  • 2 čaše šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 4 kašike kakao praha
  • 1 kašika sode bikarbone


Za preliv

  • 100 g šećera
  • 10 kašika mleka
  • 100 g čokolade
  • 60 margarina

 

Za posipanje:

  • orašasti plodovi po želji

 

Priprema

  1. U dublju činiju sipajte jogurt i ulje, promešajte, pa ubacite šećer i vanilin šećer.
  2. Dobro promešajte, pa dodajte brašno prethodno pomešano sa sodom bikarbonom i kakaoom. Mutite sve dok ne razbijete grudvice, pa prelijte u kalup obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
  3. U međuvremenu pomešajte za preliv mleko, šećer, margarin i čokoladu na srednjoj vatri i mešajte sve dok se čokolada ne istopi.
  4. Odmah izvadite pečen kolač, pa izbockajte čačkalicom ili viljuškom i sipajte ravnomerno preliv.
  5. Po želji pospite izlomljenim lešnicima, orasima ili drugim orašastim plodovima.

Služite uz kafu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

 

makonda-tracker