nešto drugačije

3 recepta za najlepša slatka & slana domaća peciva – gotovo za tili čas i to bez brašna i kvasca!

0

Uživajte u ovim jednostavnim, ali ukusnim zalogajima koji će osvežiti vaš jelovnik!

Najlepši recepti za slana i slatka peciva
Najlepši recepti za slana i slatka pecivafoto: French cat/Shutterstock

Ako tražite brze i zdrave opcije za peciva koja ne zahtevaju čekanje da testo naraste, na pravom ste mestu!

 

Ovi recepti savršeni su za sve koji žele da uživaju u ukusnim zalogajima bez dodatnog truda.

 

Pripremaju se lako i brzo, a svako pecivo donosi nešto novo i drugačije od onoga što ste do sada probali. 

 

1. Pecivo od grčkog jogurta i ovsenih pahuljica

 

Može se napraviti i slatka i slana varijanta
Može se napraviti i slatka i slana varijantafoto: Mapa kulture/Shutterstock

Sastojci:

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, jogurt, jaje, so i prašak za pecivo.
  2. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Oblikujte peciva i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

 

2. Uštipci od krompira i sira

 

Prelepi uštipci sa sirom
Prelepi uštipci sa siromfoto: AS Food studio/Shutterstock

Sastojci:

  • 2 srednja krompira (kuvana i izgnječena)
  • 100 g sira (feta ili neki drugi)
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Malo bibera Suvi začin (po želji)

 

Priprema:

  1. U posudi pomešajte izgnječene krompire, sir, jaje, so, biber i suvi začin.
  2. Oblikujte male kuglice ili pljeskavice.
  3. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 25 minuta, dok ne postanu zlatne.

 

3. Banana mafini

 

Mafini od banane su ukusni i zdravi
Mafini od banane su ukusni i zdravifoto: OleksandrKovalenko/Shutterstock

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje mlevenih oraha (ili badema)
  • 1 kašika meda (po želji)
  • Prstohvat cimeta (po želji)

 

Priprema:

  1. U posudi izgnječite banane, dodajte jaja, mlevene orahe, med i cimet, pa dobro promešajte.
  2. Smesu sipajte u kalupe za mafine (možete koristiti papirne kalupe).
  3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne budu čvrsta i zlatna.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Trik da testo brže naraste

 

makonda-tracker