miris jeseni

Domaći kolač sa jabukama bez kvasca mekan je kao duša, sočan & gotov očas posla – sprema se lako i bez rerne!

0

Uživajte u mirisu svežih jabuka i cimetovog praha dok se ovaj jednostavan kolač peče u vašoj kuhinji!

Nešto najlepše što ćete probati
Nešto najlepše što ćete probatifoto: Pinterest / Printscreen / theoriginaldish.com

Ako ste u potrazi za brzim i ukusnim dezertom, domaći kolač sa jabukama iz tiganja je prava stvar za vas!

 

Ovaj kolač se priprema bez kvasca, što znači da ne morate čekati da se testo diže, a rezultat je izuzetno mekan i sočan.

 

Savršen je izbor za sve one koji žele uživati u slatkom užitku bez previše truda i vremena.

 

Sastojci:

 

  • 2 oguljene jabuke
  • 30 g putera
  • 30 g šećera
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 8 g vanilinog šećera
  • 30 ml biljnog ulja
  • 150 g jogurta
  • 140 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • Cimet

Priprema:

 

  1. Na zagrejan tiganj stavite puter i dodajte šećer, pa mešajte dok se zajedno sve ne otopi. Potom dodajte iseckane jabuke i mešajte dok se krčka oko 10 minuta.
  2. U jednu posudu sipajte jaje, šećer i vanilin pa promešajte. Dodajte ulje, umešajte pa dodajte jogurt, umešajte, zatim sipajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu glatku testastu masu.
  3. U jabuke na tiganju dodajte kašičicu cimeta i mešajte, zatim dodajte testastu masu. Sve dobro umešajte, pa prekrijte poklopcem i ostavite da krčka oko 10 minuta. Prevrnite na drugu stranu i neka se prži još 5 minuta poklopljeno. Proverite čačkalicom i ako je pečeno možete izvaditi i poslužiti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO 

Nacionalno jelo Perua

 

makonda-tracker