san snova

Spolja hrskavi, a iznutra savršeno kremasti – domaći kanoli brz su i lako spremljen slatki užitak koji miluje sva čula!

0

Pripremite se da oduševite svoje ukućane i goste ovim slatkim užitkom koje se savršeno uklapa u svaki trenutak.

Čaroban spoj ukusa koji miluje sva čula
Čaroban spoj ukusa koji miluje sva čulafoto: Youtube / Printscreen / tanja.kulinarim

Ako ste u potrazi za savršenim dezertom koji spaja hrskavost testa i kremasto punjenje, onda su domaće kanole sa belim kremom pravi izbor za vas.

 

Ovi kanoli su idealan spoj jednostavnosti i sofisticiranosti, jer se spremaju brzo i lako, a istovremeno pružaju nevjerojatno ukusan užitak.

 

Ispunjeni bogatim belim kremom, ovi kanoli će zasigurno postati vaš omiljeni desert za svaki povod.

 

SASTOJCI

 

testo:

 

  • 100 g (voda + mleko)
  • 20 g šećera, 0,5 tsp. soli
  • 12 g svežeg kvasca (4 g suvog)
  • +/- 300 g brašna
  • 100 g putera
  • 1 žumance

 

krema:

 

  • 2 belanca (70 g)
  • vanilin šećer
  • 140 g šećera, 45 g vode
  • Prstohvat limunske kiseline
  • Opciono: 50-100 g suvog grožđa

 

1 žumance + 1 kašika mleka

 

PRIPREMA

 

  1. U jednu posudu odvojite po 50g mleka i vode, pa dodajte šećer i sveži kvasac, pa par kašika brašna i sve promešajte dok se ne sjedini. Prekrijte po0sudu krpom i neka odstoji 5-10 minuta.
  2. Za to vreme u jednu posudu sipajte 300 grama brašna, dodajte soli i 100g hladnog putera pa sve umešajte prstima. Otkrijte prvu posudicu i odstajalu masu sipajte u novu posudu sa brašnom i puterom. Sve izmiksujte dobro mikserom, pa dobijenu testastu masu razvlačite rukama.
  3. Na radnu površinu sipajte malo brašna i razvaljajte testo, a zatim ga isecite uzdužno na duguljaste četvrtaste rezance. Dobijene rezance spiralno obmotavajte jednu po jednu oko modli u obliku kanolija, zatim ih spustite na pleh prethodno obložen pappirom za pečenje. Premažite uljem i ubacite u rernu da se peku na 200°C oko 15 minuta.
  4. Za to vreme u jednu posudu sipajte belanca i dve kašičice vanilinog šećera, pa umutite mikserom dok ne dobijete strukturu snega. 
  5. U jedan lonac sipajte šećer i malol vode, pa mešajte na srednjoj vatri, pa kada dobro provri dodajte limunske kiseline i promešajte. Kada ste dobili masu poput sirupa sipajte je u sneg od belanaca, pa sve izmiksujte mikserom.
  6. U dobijenu gustu masu poput šlaga dodajte suve grožđice i promešajte. Ispečena pecivca izvadite iz rerne i skinite sa modlica, pa napunite dobijeni filom, zatim ih odozgo pospite šećerom u prahu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pogledajte polufinale najpoznatije kulinarske emisije

 

makonda-tracker