prava čarolija

Ukus koji vraća u detinjstvo: Domaći kolač sa šljivama po receptu naših baka sprema se brzo&lako i miluje sva čula

0

Starinski recept za najlepši biskvit kolač sa šljivama na  najlepši mogući način podseća na dane detinjstva provedene u bakinoj kuhinji

Miris i ukus koji vraća u bakinu kuhinju
Miris i ukus koji vraća u bakinu kuhinjufoto: Marcus Z-pics/Shutterstock

Ako tražite jednostavan i ukusan kolač koji će vas podsetiti na detinjstvo, domaći bakin kolač sa šljivama je pravi izbor za vas.

 

Ovaj tradicionalni recept donosi savršen spoj sočnih šljiva i mirisnog testa koje se topi u ustima.

 

Priprema je brza i laka, a rezultat je dezert koji će oduševiti celu porodicu.

 

Sastojci:

 

 

Kolač sa šljivama sprema se brzo i lako
Kolač sa šljivama sprema se brzo i lakofoto: Youtube printscreen

Priprema:

 

  1. Operite šljive, prepolovite ih i izvadite koštice. Ostavite ih sa strane dok pripremate smesu za kolač.
  2. U velikoj posudi, umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i mleko, pa dobro sjedinite.
  3. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz konstantno mešanje, dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
  4. Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite i pobrašnite pleh ili tepsiju (veličine oko 25x35 cm). Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite.
  5. Poređajte prepolovljene šljive po vrhu smese, sa presečenom stranom prema gore. Blago ih utisnite u smesu.
  6. Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
  7. Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga da se ohladi. Pre posluživanja, po želji pospite šećerom u prahu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najlepši slatkiš

 

 

makonda-tracker