Ako volite krompir, isprobajte ovu finu obrok salatu, koja može da bude i prilog mesu ili ribi.
Ako vam se jede lagan obrok bez mesa, napravite zasitnu krompir salatu s dresingom koji budi sva čula.
Svakako, uz ribu ili meso najbolji i najčešći prilog u većini srpskih kuća jeste krompir salata, pa ni u tom slučaju nećete pogrešiti ako je pripremite baš ovako.
Za razliku od "uobičajene" verzije, krompir se ne kuva, nego peče, a priprema se divan i sočan dresing.
Sastojci:
- kilogram mladog krompira
- maslinovo ulje
- so
Za dresing:
- 1 krastavac
- 1 naseckani praziluk
- pola šoljice majoneza
- čevrt šolje grčkog jogurta
- četvrt šolje vlašca
- čevrt šolje peršuna
- 2 kašičice senfa
- kašičica mlevenog belog luka
- sok od pola limuna
- so, biber
Priprema:
- Ispecite krompire na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
- Sjedinite sve sastojke za dresing. Kada su krompiri pečeni, pomešajte ih sa dresingom i uživajte u ukusu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Njeguški stek i krompir salata
( Glossy, M.R. )