Piletina u kremastom sosu od spanaća jedno je od najukusnijih letnjih jela, a priprema je jednostavna i brza.
Uživanje u laganim, a ukusnim jelima tokom letnjih dana može biti pravo osveženje za nepca.
Ovaj recept za kremastu piletinu sa spanaćem i krompirom kombinuje svežinu zelenila sa bogatstvom kisele pavlake i parmezana, stvarajući ukusan obrok koji će zadovoljiti i najprobirljivije gurmane.
Idealno za brzo pripremanje, ovo jelo će dodati notu elegancije vašem letnjem meniju.
Sastojci
- 2 pileća fileta, isečena na kockice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja svežeg spanaća, iseckanog
- 1 šolja kisele pavlake
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- So i biber po ukusu
- 2 veća krompira, isečena na kolutove
- Listovi svežeg peršuna za dekoraciju
Priprema
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut dok ne zamiriše.
- Dodajte kockice pilećeg mesa u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana, oko 5-7 minuta.
- Ubacite iseckani spanać u tiganj sa piletinom. Kuvajte dok spanać ne uvene, oko 2-3 minuta.
- U tiganj dodajte kiselu pavlaku i rendani parmezan. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine i dok sos ne postane kremast. Začinite solju i biberom po ukusu.
- Dok se sos krčka, u drugoj posudi kuvajte kolutove krompira u ključaloj vodi oko 5-7 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocedite krompir i ostavite ga sa strane.
- Servirajte kremastu piletinu sa spanaćem preko kuvanih krompira. Ukrasite svežim listovima peršuna i poslužite toplo.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua