kulinarski spektakl

Letnji užitak: Kremasta piletina sa spanaćem i krompirom pravo je savršenstvo ukusa i gotova je za samo 15 minuta!

0

Piletina u kremastom sosu od spanaća jedno je od najukusnijih letnjih jela, a priprema je jednostavna i brza.

Piletina u sosu od spanaća je pravo remek-delo
Piletina u sosu od spanaća je pravo remek-delo foto: Shutterstock

Uživanje u laganim, a ukusnim jelima tokom letnjih dana može biti pravo osveženje za nepca.

 

Ovaj recept za kremastu piletinu sa spanaćem i krompirom kombinuje svežinu zelenila sa bogatstvom kisele pavlake i parmezana, stvarajući ukusan obrok koji će zadovoljiti i najprobirljivije gurmane.

 

Idealno za brzo pripremanje, ovo jelo će dodati notu elegancije vašem letnjem meniju.

 

 

Sastojci

 

 

Kremasti sos od spanaća ovom jelu daje posebnu draž
Kremasti sos od spanaća ovom jelu daje posebnu dražfoto: Shutterstock/Maddas

 

Priprema

 

  1. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani beli luk i pržite ga oko 1 minut dok ne zamiriše.
  2. Dodajte kockice pilećeg mesa u tiganj i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana, oko 5-7 minuta.
  3. Ubacite iseckani spanać u tiganj sa piletinom. Kuvajte dok spanać ne uvene, oko 2-3 minuta.
  4. U tiganj dodajte kiselu pavlaku i rendani parmezan. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine i dok sos ne postane kremast. Začinite solju i biberom po ukusu.
  5. Dok se sos krčka, u drugoj posudi kuvajte kolutove krompira u ključaloj vodi oko 5-7 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocedite krompir i ostavite ga sa strane.
  6. Servirajte kremastu piletinu sa spanaćem preko kuvanih krompira. Ukrasite svežim listovima peršuna i poslužite toplo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

 

 

 

makonda-tracker