Predstavljamo jednostavan recept za najukusniji slani rolat koji ćete probati
Uživajte u jednostavnom i ukusnom receptu za slani rolat koji će svojim bogatim ukusom i mekoćom osvojiti srca vaših gostiju.
Ovaj rolat idealan je izbor za brzinski ručak ili večeru, pripremljen sa svežim sastojcima koji se savršeno kombinuju.
Kombinacija kačkavalja, šunke i krem sira u hrskavom testu rolatne kore milovaće sva vaša čula i stvoriti nezaboravan obrok za celu porodicu.
Sastojci
Za testo:
- 4 jaja
- 100 g brašna
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 100 g rendanog sira
- 100 g iseckane šunke
Za fil:
- 100 g kisele pavlake
- 100 g krem sira
- 50 g rendanog kačkavalja
- So i biber po ukusu
Priprema
- Umutite jaja, dodajte brašno, mleko, ulje, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte.
- Dodajte rendani sir i iseckanu šunku, pa ponovo promešajte.
- Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
- Dok se rolat peče, umutite kiselu pavlaku, krem sir i rendani kačkavalj. Začinite solju i biberom po ukusu.
- Nakon pečenja, izvadite rolat iz rerne, ostavite da se malo ohladi, pa premažite filom.
- Pažljivo urolajte rolat, uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se stegne.
Pre služenja, isecite rolat na kriške i poslužite ga kao hladno predjelo ili lagani obrok.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Ne propustite tradicionalno jelo Perua