jelo bez premca

Kremasti slani rolat gotov za samo 15 minuta: Može se služiti kao predjelo ili lagani letnji obrok, a ukus je čaroban

0

Predstavljamo jednostavan recept za najukusniji slani rolat koji ćete probati

Recept za letnji rolat koji ćete obožavati
Recept za letnji rolat koji ćete obožavatifoto: Nina Jovic/Shutterstock

Uživajte u jednostavnom i ukusnom receptu za slani rolat koji će svojim bogatim ukusom i mekoćom osvojiti srca vaših gostiju.

 

Ovaj rolat idealan je izbor za brzinski ručak ili večeru, pripremljen sa svežim sastojcima koji se savršeno kombinuju.

 

Kombinacija kačkavalja, šunke i krem sira u hrskavom testu rolatne kore milovaće sva vaša čula i stvoriti nezaboravan obrok za celu porodicu.

 

 

Sastojci

 

Za testo:

 

  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 100 g rendanog sira
  • 100 g iseckane šunke 

 

Kora će biti hrskava i ukusna
Kora će biti hrskava i ukusnafoto: Shutterstock/EasterBunny

Za fil:

 

  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • So i biber po ukusu

 

Rolat u svim varijantama jedno je od omiljenih letnjih jela
Rolat u svim varijantama jedno je od omiljenih letnjih jelafoto: Shutterstock/from my point of view

Priprema

 

  1. Umutite jaja, dodajte brašno, mleko, ulje, prašak za pecivo i so. Dobro promešajte.
  2. Dodajte rendani sir i iseckanu šunku, pa ponovo promešajte.
  3. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
  4. Dok se rolat peče, umutite kiselu pavlaku, krem sir i rendani kačkavalj. Začinite solju i biberom po ukusu.
  5. Nakon pečenja, izvadite rolat iz rerne, ostavite da se malo ohladi, pa premažite filom.
  6. Pažljivo urolajte rolat, uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se stegne.

 

Pre služenja, isecite rolat na kriške i poslužite ga kao hladno predjelo ili lagani obrok.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite tradicionalno jelo Perua

 

 

 

 

makonda-tracker