kremasto

Kremasto, zasitno & gotovo za nekoliko minuta: PALENTA po receptu sultanije Mahidevran se ne kuva, a ukus joj je magičan

0

Ako želite da probate nešto drugačije pripremljenu palentu, ovaj trik turske glumice sigurno će vam se dopasti. Rezultat je kremasta, lagana palenta idealna za doručak ili večeru.

Nur Fetahoglu u ulozi sultanije Mahidevran u seriji 'Sulejman Veličanstveni'
Nur Fetahoglu u ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni"foto: @SulejmanVelicanstveniSluzbeno, Youtube Printscreen

Turska glumica Nur Fetahoglu ostvarila je veliki broj zapaženih uloga, a domaća publika obožaval ju je u ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni".


Ona i dalje vredno radi i brine o svojoj ćerkici, koju je dobila s bivšim suprugom Leventom Vezirogluom, a ponosi se svojim kulinarskim veštinama.


Ipak, njeno jelo koje ćemo vam danas predstaviti nije nimalo komplikovano – štaviše, priprema se očas posla i od svega nekoliko sastojaka, a reč je o jednostavnoj palenti na nešto drugačiji način od uobičajenog.

Sastojci:

 

  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 4 kašike maslaca
  • 2 čaše mleka
  • 300 g kačkavalja u listićima


Priprema

  1. Otopite maslac u tiganju na srednjoj temperaturi.
  2. Kad se zagreje, smanjite na nisku vatru, pa dodajte kukuruzno brašno, kašiku po kašiku, uz neprestano mešanje.
  3. Pržite sve dok ne promeni boju, pa počnite da sipate mleko malo po malo uz mešanje kako biste sprečili formiranje grudvica.
  4. Potom dodajte sir i nastavite da mešate još nekoliko minuta.
  5. Služite uz kiselo mleko ili jogurt.
     

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

POZNATI KUVAJU: Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali

 

makonda-tracker