vredan savet

Jedan sastojak je dovoljan za posno jelo za pamćenje: Uvaljajte OSLIĆ u ovo i korica će biti savršeno hrskava

0

Savet za prženje pohovanog oslića zahvaljujući kojim će korica biti božanstvena 

Pohovani prženi oslić
Pohovani prženi oslićfoto: from my point of view/Shutterstock

Kada su u pitanju posna jela, naročito u sezoni praznika, obično se priprema riba, a na srpskoj trpezi je ubedljivo najpopularniji oslić.


Iako je moguće spremiti oslić u rerni, uglavnom ga pohujemo i pržimo u dubokom ulju, a najbolje je pratiti sledeće upustvo.


Kako se sprema pohovani oslić – korak po korak

 

  • Očistite ribu, pa je dobro isušite papirnim ubrusima.
  • Isecite oslić po želji na komade, pa ga uvaljajte u brašno.
  • Ako ne pravite posno jelo, potom provucite ribu kroz jaja (u koja ste sipali začine po ukusu), pa uvaljajte kroz kukuruzno brašno. Ako pravite posno, preskočite jaja.
  • Pržite u dubokom ulju s obeju strana.
Oslić spada u najpopularnije ribe za post
Oslić spada u najpopularnije ribe za postfoto: Peredniankina/Shutterstock

Kako da korica bude hrskavija?


Ako preferirate da kora bude veoma hrskava, za pripremu oslića i svih belih riba, uključujući i pastrmku, možete primeniti sledeći trik.


Za završni "sloj" koristite susam, odnosno nakon što provučete oslić kroz jaja, uvaljajte ga u seme susama.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako da napravite kremast sutlijaš bez kravljeg mleka

 

makonda-tracker