Ako ste ljubitelji krompira ovaj recept ćete odmah morati da isprobate
Krompir je jedna od namirnica koja je veoma rasporostranjena u ishrani u čitavom svetu. Domaćice ga spremaju na mnogo različitih načina, ali uvek su u potrazi za onim savršenim, koji će učiniti da već na prvi zalogaj uzdahnemo i kažemo "o što je ovo dobro".
Vrhunski gastronomski stručnjaci kažu da je za savršeno pripremljen krompir potrebno da se u njega doda jedan specijalan začin, ali i da se ništa drugo do - okrene svakih 5 minuta.
Veoma poznat kuvar Rič Harding tvrdi da ima najveću tajnu savršenog pečenja - dodavanje soli u vodu i posipanje kukuruznim brašnom i paprikom.
On takođe dodaje i da je veoma važno koju vrstu krompira koristimo.
- Krompir skuvajte tako što ćete ga oljuštiti, a zatim naliti hladnom vodom, posoliti i kuvati sve dok ne bude na pola kuvan. Vodite računa da ga ne prekuvate, ne sme da bude toliko mekan da ga možete gnječiti viljuškom - savetuje on.
Ključ za savršeni hrskavi krompir
1. Izaberite adekvatnu vrstu krompira (Maris Piper i King Edvard su najbolji)
2. Krompir skuvati u hladnoj slanoj vodi
3. Raskomadajte ga viljuškom
4. Dodati brašno ili griz, začin, ljutu tucanu ili alevu papriku
5. Stavite u rernu da se zapeče
6. Okrenite svakih pet minuta
- Nakon kuvanja uzmite pleh za rernu i malo za podmažite, a potom zagrejte na 230 C. Opcije kao što su guščja i pačja mast su odlične za ukus, ali biljno ili suncokretovo ulje su sasvim u redu. Posle otprilike 15 minuta smanjite rernu na 180C, ubacite krompir i nastavite da okrećete krompir lopaticom svakih 5 minuta dok se ne postigne željena boja i hrskavost - savetuje on.
Na vama je sada samo da isprobate ovaj recept za savršen krompir i da nam javite da li je zaista ovo nešto najbolje što ste do sada probali.
Bonus video:
Recept za piletinu koja budi sva čula
„