njam

Recept za krem brule: Ova poslastica je omiljeni dezert u Francuskoj, a sprema se jako lako

0

Krem brule je jedan od sinonima za dezert kada pričamo o francuskoj kuhinji. 

Francuzima je krem brule jedna od omiljenih poslastica
Francuzima je krem brule jedna od omiljenih poslastica foto: František Provazník / Ifood SM / Profimedia

Ako vam poželite da pojedete nešto slatko - krem brule je uvek dobra ideja. Kao što ćete i videti po receptu za ovu poslasticu, ona se sprema lako, a veoma je ukusna. 

 

SASTOJCI

 

žumanace - šest komada

beli šećer - šest kašika

ekstrakt vanile - pola male kašike

slatka pavlaka - 500 mililitara

smeđi šećer - dve kašike 

 

PRIPREMA 

 

Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Nakon toga umutite žumanca, četiri kašike šećera i ekstrakt vanile i mutite sve dok smesa ne postane kremasta.

 

Posle slatku pavlaku dobro zagrejte, sve dok gotovo ne proključa. Kad to uradite sklonite je sa ringle i pomešajte sa umućenim žumancima.  Dobro izmešajte sve to.

 

Sledeći korak je da dobijenu smesu kuvate na pari i mešate oko pet minuta, a onda je prelijte u vatrostalne posude ili kalupe.

 

U rerni koja se već zagrejala pecite oko 30 minuta, Posle izvadite da se ohladi i ostavite barem 45 minuta u frižideru. Može čak i da prenoći u njemu.

 

U rerni zagrejanoj na oko 100 stepeni u manjoj posudi pomešajte smeđi i beli šećer, a onda prelijte sa njiima vaš krem brule.

 

Na kratko ga oonovo stavite u rernu, par mminuta, čisto da se šećer rastopi. Kod ovog koraka obratite posebnu pažnju kako vam se ne bi desilo da šećer zagori.

 

Ponovo stavite u frižider nekoliko sati da se sve stegne i to je to. Prijatno!

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker