Krem brule je jedan od sinonima za dezert kada pričamo o francuskoj kuhinji.
Ako vam poželite da pojedete nešto slatko - krem brule je uvek dobra ideja. Kao što ćete i videti po receptu za ovu poslasticu, ona se sprema lako, a veoma je ukusna.
SASTOJCI
žumanace - šest komada
beli šećer - šest kašika
ekstrakt vanile - pola male kašike
slatka pavlaka - 500 mililitara
smeđi šećer - dve kašike
PRIPREMA
Prvo zagrejte rernu na 150 stepeni. Nakon toga umutite žumanca, četiri kašike šećera i ekstrakt vanile i mutite sve dok smesa ne postane kremasta.
Posle slatku pavlaku dobro zagrejte, sve dok gotovo ne proključa. Kad to uradite sklonite je sa ringle i pomešajte sa umućenim žumancima. Dobro izmešajte sve to.
Sledeći korak je da dobijenu smesu kuvate na pari i mešate oko pet minuta, a onda je prelijte u vatrostalne posude ili kalupe.
U rerni koja se već zagrejala pecite oko 30 minuta, Posle izvadite da se ohladi i ostavite barem 45 minuta u frižideru. Može čak i da prenoći u njemu.
U rerni zagrejanoj na oko 100 stepeni u manjoj posudi pomešajte smeđi i beli šećer, a onda prelijte sa njiima vaš krem brule.
Na kratko ga oonovo stavite u rernu, par mminuta, čisto da se šećer rastopi. Kod ovog koraka obratite posebnu pažnju kako vam se ne bi desilo da šećer zagori.
Ponovo stavite u frižider nekoliko sati da se sve stegne i to je to. Prijatno!
Bonus video: