Pileći paprikaš obožavaju sve generacije u našoj zemlji.
Recept za pileći paprikaš je jedan od onih sa kojim teško možete da pogrešite. Ukusno je, ima dosta zdravih sastojaka i nema onih kojih ga ne vole.
SASTOJCI
- 1 pile ili mlađa kokoška
- 1,5 kg krompira
- 1 dl ulja ili kašika masti
- 1 šargarepa
- 1 paradajz
- 1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
- 2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
- 1 paprika
- tucana ljuta paprika
- peršunov list
- mleveni biber, lovorov list
- so, brašno
PRIPREMA
Prvo pažljivo očistite pile, a onda ga operite i isecite na komadiće. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan crni luk, a obda redom dodajte isečenu šargarepu, papriku, paradajz i meso.
Sipajte pola čaše vode i dinstajte. Negde na pola kuvanja dodajte paradajz, malo tucane paprike i sitno isečen krompir.
Onda sipajte između pola litra i litar vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.
Kad bude gotovo skinite sa ringle i napravite klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom. Kad zapržite ostavite još neko vreme da proključa.
Za kraj dodajte pola male kašike peršunovog lista i malo mlevenog bibera.
Bonus video: