Možda vam ovaj recept zvuči kao čudna kombinacija, ali verujte nam - probajte ga!
U poslednje vreme sos od bermeta je sve popularniji u domovima mnogih ljudi, kao i u restoranima.
U ovom receptu osnovni sastojak je vino, međutim ima tu dosta egzotičnih dodataka. Kupine, đumbir i med, kako vam ovo zvuči?
Možda malo neobično, ali je u principu sjajan preliv za sva jela sa mesom. Doduše, najpoznatiji je po tome što ide u jagnjeće kotlete.
Dodatni plus je što proces pripreme jako jako prost.
SASTOJCI
- kupine - oko 300 grama
- crno vino - oko 300 ml
- med - 2 male kašike
- koren svežeg đumbira
- puter - jedna mala kocka
PRIPREMA
Prvo u jedan lonac ubacite kupine, a zatim dodajte izrendani đumbir i vino.Dok kuvate, mešajte s vremena na vreme, sve dok ne počne da se zgušnjava.
Nakon toga sipajte med i puter i sve lepo sjedinite. I za kraj, kuvajte još nekoliko minuta, sve dok ne krene da ključa.