Ukoliko ne konzumirate gluten poput Novaka Đokovića, a voite slatko - ovaj barni može biti sjajna ideja za vas.
Malo je onih koji mogu da kažu da ne vole brauni. Mada, ima nekih koji smatraju da nije baš najzdraviji. No, sada vam predstavljamo recept za jednu malo zdraviju varijantu, sa višnjama i orasima, a bez glutena.
Ovo je varijanta koja bi se vrlo verovatno svidela Novaku Đokoviću, pošto je poznato da on izbegava gluten.
SASTOJCI: :
banane - 3 kom
jaja - 3 kom
kakao prah - oko 50 grama
ulje - 1 kašika
ovsene pahuljice - oko 100 grama
esencija vanile - jedna mala kašika
prašak za pecivo - jedan komad
PRELIV I PUNJENJE
seckana čokolada - oko 100 grama
oceđene višnje - oko 150 -200 grama
orasi - oko 100 grama
PRIPREMA:
Prvo izgnječite banane viljuškom, a onda dodajte jaja. U tu smesu posle dodajte i kakao i ulje, pa onda sve to lepo ujednačite.
Uazim redom dodajte samlevene ovsene pahuljice. pa prašak za pecivo i esenciju vanile.
Nakon toga izlijte smesu u kalup. U istu ubacite U smesu male kocke čokolade.
Ako pazite na šečer, možete koristiti čokoladu bez šećera.
Na kraju dodajte i lepo rasporedite oceđene višnje i seckane orahe. Sve to stavite u zagrejanu rernu na oko 200 stepeni i pecite pola sata.
I to je to.