predivne

Ne može brže i maltene se prave same! Sočne prženice iz rerne gotove za 20 minuta (RECEPT)

0

Ovako pripremljene prženice su odlična opcija jer nisu masne koliko one pržene u tiganju, a ipak su dovoljno sočne i toliko se lako prave da će postati vaš omiljeni doručak

foto: springtime78/Shutterstock
foto: springtime78/Shutterstock

Ako obožavate tople prženice, ali izbegavate da ih pravite da ne biste stajali dugo pored šporeta, potrošili previše jaja i ulja i zato što vam ispadaju previše masne, ovaj recept će vam se dopasti. Ne treba vam ni previše vremena ni previše sastojaka, a ukus je izvanredan!

 

Sastojci:

 

 

  • 3 jajeta
  • 10 tanko sečenih kriški hleba
  • 9 kašika mleka
  • 5 kašika ulja + za premazivanje
  • prstohvat soli


Priprema


U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti i sve dobro promešati.


Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.


Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.


Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.


Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

 

 

makonda-tracker