Seka je, osim kao izuzetno dobra pevačica, poznata i kao sjajna domaćica.
Seka Aleksić je već dugi niz godina jedna od najsjanijih zvezda na našem estradnom nebu. No, lepa pevačica je podjedanko dobra i za mikrofonom i u kuhinji. A jedna od njenih specijalnih poslastica je uskršnja šargarepa torta. Kako nam uskoro stiže Uskrs, mi vam prenosimo recept za ovu tortu.
SASTOJCI
Kora
- Jaja - 4 kom
- Šećer - oko 250 grama
- Šargarepa - oko 400 grama
- Brašno - oko 300 grama
- Maslac - oko 180 grama
- Ulje - 60 ml
- Vanila aroma - 2 male kašike
- Prašak za pecivo - jedno pakovanje
- Cimet - jedna mala kašika
- So - pola male kašike
Fil
- Krem sir - oko 400 ml
- Slatka pavlaka - oko 200 ml
- Kisela pavlaka - oko 180 ml
- Šećer u prahu - oko 120 grama
PRIPREMA
- Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke - brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru. Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva - otkrila je Seka na koji način priprema ovu poslasticu.