sjajna domaćica

USKRŠNJA šargarepa torta Seke Aleskić: Pevačica otkrila recept za svoju čuvenu poslasticu

1

Seka je, osim kao izuzetno dobra pevačica, poznata i kao sjajna domaćica.

Seka je napokon otkrila recept za svoju poslasticu
Seka je napokon otkrila recept za svoju poslasticu foto: Shutterstock / Tatiana Volgutova, Antonio Ahel ATAImages

Seka Aleksić je već dugi niz godina jedna od najsjanijih zvezda na našem estradnom nebu. No, lepa pevačica je podjedanko dobra i za mikrofonom i u kuhinji. A jedna od njenih specijalnih poslastica je uskršnja šargarepa torta. Kako nam uskoro stiže Uskrs, mi vam prenosimo recept za ovu tortu.

 

SASTOJCI

 

Kora

 

  • Jaja - 4 kom
  • Šećer - oko 250 grama
  • Šargarepa - oko 400 grama
  • Brašno - oko 300 grama
  • Maslac - oko 180 grama
  • Ulje - 60 ml
  • Vanila aroma - 2 male kašike
  • Prašak za pecivo - jedno pakovanje
  • Cimet - jedna mala kašika
  • So - pola male kašike

 

 

Fil

 

  • Krem sir - oko 400 ml
  • Slatka pavlaka - oko 200 ml
  • Kisela pavlaka - oko 180 ml
  • Šećer u prahu - oko 120 grama

 

 

PRIPREMA

 

- Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke - brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru. Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva - otkrila je Seka na koji način priprema ovu poslasticu.

 

 

makonda-tracker