Ova salata se jede tokom svih godišnjih doba, a savršena je i uz doručak, ručak i večeru
Ukoliko volite kremaste salate sa povrćem ova će vas sigurno oduševiti.
Posebno je omiljena tokom toplijeg vremena jer je veoma lagana i rashlađuje, a odlično se uklapa uz jake mesne obroke.
Ova salata se jede u svim delovima sveta, a naročito je obožavaju Nemci. Dolazi u verziji bez kreme (ulje-sirće), kao i u kremastoj verziji poput ove koju delimo.
Odlična i tokom leta, a služi se uz bogate, mesnate, teške glavne obroke. Osvežava i hladi, čistog je i neutralnog ukusa. U frižideru možete da je držite do 2 dana.
Potrebni sastojci:
- krastavci
- pavlaka (može i grčki jogurt)
- luk vlašac
- peršun
- malo limuna
- malo belog luka
Priprema:
Krastavce oljuštite i iseckajte na kockice. Pomešajte sastojke za preliv u maloj posudi, a zatim ubacite krastavce u preliv. Preliv je u početku prilično gust, ali će se prorediti u sledećem koraku.
Nakon nekoliko sati krastavci će putiti vodu i salata će biti ređa. Upravo zbog toga ova salata je lagana i odlično ide uz sve vrste jake hrane, a naročito uz meso.