bogat fil

Jedan tajni sastojak joj daje BOŽANSTVEN UKUS: Mekana domaća pita kakvu još niste probali (RECEPT)

0

Domaće pecivo s bogatim i hranljivim nadevom, gotovo za tren oka

foto: PhotoStk/Shutterstock
foto: PhotoStk/Shutterstock

S domaćim pecivom je nemoguće pogrešiti ako želite brz i ukusan doručak ili večeru. Ono se priprema brzo i jednostavno, satima će vas držati sitima, a ova varijanta nije nešto što se sreće svaki dan.

 

Trik je u tunjevini u nadevu, koja će vas brzo zasititi, držati sitima satima i dati vam obilje omega-3 masnih kiselina


Sastojci:

 

  • pakovanje lisnatog testa
  • 300 grama tunjevine iz konzerve
  • 6 jaja
  • 100 ml kisele pavlake
  • 4 čeri paradajza
  • so, biber, peršun po ukusu

 

Priprema


Podelite lisnato teto na dva dela, pa skuvajte četiri jajeta.


Kad se jaja dobro prohlade, oljuštite ih i iseckajte sitno, pa ih pomešajte s proceđenom tunjevinom. U dubljoj činiji to pomešajte s tri žumanceta i kiselom pavlakom.


U odvojenoj činiji umutite belanca, pa postepeno uz mešanje dodajte u pripremljenu smesu. Naseckajte i dobro opran paradajz. Sipajte začine prema svom ukusu.


Pleh obložite pek-papirom, pa na dno stavite jednu polovinu lisnatog testa. Potom rasporedite preko toga fil i preklopite drugim delom testa.


Čačkalicom izbockajte testo na više mesa i pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.

 

 

makonda-tracker