Domaće pecivo s bogatim i hranljivim nadevom, gotovo za tren oka
S domaćim pecivom je nemoguće pogrešiti ako želite brz i ukusan doručak ili večeru. Ono se priprema brzo i jednostavno, satima će vas držati sitima, a ova varijanta nije nešto što se sreće svaki dan.
Trik je u tunjevini u nadevu, koja će vas brzo zasititi, držati sitima satima i dati vam obilje omega-3 masnih kiselina
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa
- 300 grama tunjevine iz konzerve
- 6 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- 4 čeri paradajza
- so, biber, peršun po ukusu
Priprema
Podelite lisnato teto na dva dela, pa skuvajte četiri jajeta.
Kad se jaja dobro prohlade, oljuštite ih i iseckajte sitno, pa ih pomešajte s proceđenom tunjevinom. U dubljoj činiji to pomešajte s tri žumanceta i kiselom pavlakom.
U odvojenoj činiji umutite belanca, pa postepeno uz mešanje dodajte u pripremljenu smesu. Naseckajte i dobro opran paradajz. Sipajte začine prema svom ukusu.
Pleh obložite pek-papirom, pa na dno stavite jednu polovinu lisnatog testa. Potom rasporedite preko toga fil i preklopite drugim delom testa.
Čačkalicom izbockajte testo na više mesa i pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.