Ako vam se na vrućinama ne stoji kraj šporeta, a jede vam se nešto slatko, ovde ćete sigurno pronaći jelo koje će vas oduševiti.
Mokra keks torta vam verovatno zvuči čudno, ali njen ukus je sve suprotno od toga. Sprema se brzo i lako, a biće vam omiljena poslastica.
Ono što je bitna karakteristika mokre torte je da vam ne treba mnogo sastojaka, a samim tim neće ni uticati na vaš kućni budžet, dok će ukućani biti zadovoljni.
Sastojci:
- Gotove kakao kore
- 750g šlaga
- 600ml kisele vode
- 1kg kisele pavlake
- 320g šećera u prahu
- 600g mlevenog keksa
Priprema:
Umutite čvrsto šlag i kiselu vodu, a posebno mutite pavlaku sa šećerom u prahu i u tu smesu dodajte mleveni keks i devet kašika prethodno umućenog šlaga, pa celu smesu sjedinite.
Kore nakvasite čokoladnim mlekom, pa ređajte kore, fil i šlag, pa tako još dva puta. Ako volite, odozgo možete preliti čokoladnom glazurom i na kraju ostavite u frižideru preko noći.
Vaša torta je spremna bez mnogo muke i bez upotrebe rerne, što je jako bitno naročito leti. Sada možete organizovati kafu sa prijateljicama i zasladiti se uz posebnu mokru keks tortu.
Nastavak na sledećoj strani...