icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

hrskave i kremaste

Domaće čokoladice BEZ ŠEĆERA, BRAŠNA I MLEKA: Potrebno je samo 4 sastojka i 15 minuta vremena (RECEPT)

Podeli:

Iako nema šećera ove čokoladice su slatke i neodoljive 

foto: Shutterstock / Tatiana Kosheleva
foto: Shutterstock / Tatiana Kosheleva

Možda mislite da bez šećera kolači ne mogu da budu ukusni i slasni, ali niste u pravu. Postoji način da one budu i slatke i zdrave

 

Glavni adut ovih kolača su sastojci koji su zdravi, brzo se sprema i biće ga dovoljno za celu porodicu.

 

 

Ukoliko želite da svojoj porodici obezbedite zdrav slatkiš pripremite sledeće sastojke:

 

  • 150g urmi
  • 150g crne čokolade
  • 150g pirinčanih galeta
  • 80g meda

 

Priprema:

 

Urme ubacite u vrelu vodu da odstoje oko 30 minuta. Nakon toga očistite urme od koštica i kožice, pa ih stavite u blender i dodajte med. Mutite u blenderu dok ne dobijete jedinstven krem.

 

Uzmite pirinčane galete i prstima iscepkajte na sitne komadiće, pa pomešajte sa smesom od urmi da se sjeidini. Od dobijene smete pravite oblik čokoladica ili kuglice.

 

Poređajte na papir za pečenje. Istopite čokoladu pa dok je još vruća prelijte po čokoladicama. Poslužite kada se čokolada stegne.

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...