icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ručak za celu porodicu

OD SVEGA PO MALO, A UKUS JE NESTVARAN: Bogato jelo s makaronama i povrćem koje ćete pojesti u slast (RECEPT)

Podeli:

Ko kaže da je meso neophodno za izdašan i zasitan ručak?

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 grama makarona
  • 250 grama brokolija
  • 250 grama šargarepe
  • 3 paradajza
  • 1 tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika maslaca
  • 4 jajeta
  • 200 mililitara mleka
  • 100 grama rendane gaude
  • soli i bibera po ukusu


Priprema


Skuvajte testeninu prema uputstvu sa kesice. Očistite i usitnite povrće. Brokoli iscepkajte na cvetove, šargarepu, tikvice i paradajz isecite na kolutove. Brokoli blanširajte oko tri minuta i procedite ga.

 

Iseckajte luk, prodinstajte ga na maslacu, pa ubacite šargarepu, dolijte malo vode i ostavite da se krčka pet minuta. Sjedinite povrće i pastu, sipajte sve u nauljeni pleh i prelijte smesom koju ste napravili od jaja, mleka, 50 g sira, malo soli i bibera.

 

Odozgo pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...