Ko kaže da je meso neophodno za izdašan i zasitan ručak?
Sastojci:
- 300 grama makarona
- 250 grama brokolija
- 250 grama šargarepe
- 3 paradajza
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika maslaca
- 4 jajeta
- 200 mililitara mleka
- 100 grama rendane gaude
- soli i bibera po ukusu
Priprema
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa kesice. Očistite i usitnite povrće. Brokoli iscepkajte na cvetove, šargarepu, tikvice i paradajz isecite na kolutove. Brokoli blanširajte oko tri minuta i procedite ga.
Iseckajte luk, prodinstajte ga na maslacu, pa ubacite šargarepu, dolijte malo vode i ostavite da se krčka pet minuta. Sjedinite povrće i pastu, sipajte sve u nauljeni pleh i prelijte smesom koju ste napravili od jaja, mleka, 50 g sira, malo soli i bibera.
Odozgo pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
( Izvor: superrecepti.rs )