icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

isprobajte

Jedan TRIK potpuno će mu promeniti ukus: Hrskavi zapečeni KROMPIR koji ćete spremati svaki dan

Podeli:

Kada ga jednom budete probali, oduševićete se. 

foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana
foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

Sastojak koji se koristi za pripremu ovog jela je krompir se smatra jednom od jako važnih biljaka koja je u Evropi rešila problem gladi, a pored toga, on ima i mnoge blagodeti te tako sprečava izbijanje pliha usled opekotina itd...

 

Krompir je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj ishrani. Pored kukuruza, pšenice i pirinča on je jedna od najrasprostranjenijih biljaka na celom svetu. Može da raste na svim geografskim dužinama te zahteva minimalan tretman, a njegove dobrobiti su velike.

 

Sastojci: 

 

  • 1,5  kg crvenog krompira
  • 40 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • začini po želji (npr. beli luk u prahu, suvi začin, kari...)

 

 

Priprema:

 

Pre svega je potrebno da oljuštite krompir i stavite ga da se kuva kako bi samo malo omekšao. Nakon toga u tepsiju stavite puter i maslinovo ulje, zatim samo na minut stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu kako bi se otopio. 

 

Zatim krompir isecite po želji i poređajte u tepsiju, a zatim ga pospire začinima i promešajte rukama. Nakon toga ga ravnomerno rasporedite kako bi se lepo ispekao. 

 

Pecite ga na 200 stepeni pola sata, a nakon toga ga okrenite pa pecite još 25 min. 

 

Dok je vruć pospite ga medom.

 

Prijatno!

 

Inicijalizacija u toku...