Ukoliko vam nedostaje ideja da za pripremu slatkiša koji su preukusani i vrlo sočani, onda je ovo prava poslastica za vas.
Sastojci:
Za koru:
- 1 šoljica instant kafe
- 5 jaja
- 1 kašičica ruma
- 12 kašika šećera
- 4 pune kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil:
- 1 puding od čokolade
- 3 dl mleka
- 1 čaša kisele pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
- 50 g margarina
- 2 pune kašike šećera
- 1 kašičica instant kafe
Priprema:
Kora:
Najpre je potrebno da odvojite belanca od žumanaca i da ona belanca umutite čvrsto. Dok mutite dodajite i šečer, ali to činite ravnomerno kako bi se šećer dobro istopio. Zatim je vreme da dodate žumanca i nastavite sa mućenjem.
Nakon toga vreme je da dodate brašno, ali obavezno pazite da se ne stvaraju grudvice. Nakon toga dodajte prašag za pecivo i rum.
Vreme je da razlijete vašu smesu u pleh za pečenje koji ćete obložiti papirom za pečenje. U rernu koju ste prethodno uključili i zagrejali na 200 stepeni stavite pleh i koru pecite najmanje 5 minuta, a nakon toga je urolajte kako bi kasnije bilo jednostavnije napraviti rolat.
Fil:
Kako bi fil pripremili u šerpi pre svega zagrejte 2 dl mleka, a zatim dodajte ostatak mleka u koji ste prethodno razmutili puding i šećer. Vreme je da dodate margarin, kafu, čokoladu kuvajte dok se svi sastojci ne vežu, a zatim dodajte i kiselu pavlaku, ali tek kada se ta smesa ohladi.
Na kraju je ostalo da nafilujete koru i ponovo je urolate.