morate probati!

Mirisno, slatko i mekano kao PAMUK: Slatki rolat sa kafom koji se topi u ustima (RECEPT)

0

Ukoliko vam nedostaje ideja da za pripremu slatkiša koji su preukusani i vrlo sočani, onda je ovo prava poslastica za vas. 

foto: Shutterstock/EasterBunny
foto: Shutterstock/EasterBunny

 

Sastojci: 

 

Za koru:

 

  • 1 šoljica instant kafe
  • 5 jaja
  • 1 kašičica ruma
  • 12 kašika šećera
  • 4 pune kašike brašna
  • pola kesice praška za pecivo

 

Za fil:

 

  • 1 puding od čokolade
  • 3 dl mleka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 50 g čokolade za kuvanje 
  • 50 g margarina 
  • 2 pune kašike šećera
  • 1 kašičica instant kafe

 

 

Priprema:

 

Kora:

 

Najpre je potrebno da odvojite belanca od žumanaca i da ona belanca umutite čvrsto. Dok mutite dodajite i šečer, ali to činite ravnomerno kako bi se šećer dobro istopio. Zatim je vreme da dodate žumanca i nastavite sa mućenjem. 

 

Nakon toga vreme je da dodate brašno, ali obavezno pazite da se ne stvaraju grudvice. Nakon toga dodajte prašag za pecivo i rum. 

 

Vreme je da razlijete vašu smesu u pleh za pečenje koji ćete obložiti papirom za pečenje. U rernu koju ste prethodno uključili i zagrejali na 200 stepeni stavite pleh i koru pecite najmanje 5 minuta, a nakon toga je urolajte kako bi kasnije bilo jednostavnije napraviti rolat. 

 

Fil:

 

Kako bi fil pripremili u šerpi pre svega zagrejte 2 dl mleka, a zatim dodajte ostatak mleka u koji ste prethodno razmutili puding i šećer. Vreme je da dodate margarin, kafu, čokoladu kuvajte dok se svi sastojci ne vežu, a zatim dodajte i kiselu pavlaku, ali tek kada se ta smesa ohladi. 

 

Na kraju je ostalo da nafilujete koru i ponovo je urolate. 

 

 

makonda-tracker