Ako ste u vaše telo unali mnogo nezdravih materija i sada je potrebno da ga oporavite, onda zavrnite rukave i spremite zdravu hranu i napitke.
Sve namirnice koje čine ovu superzdravu salatu obiluju hranljivim materijama, a obično se preporučuje da ona zameni večeru. Ako vam je draže, od nje možete da napravite smuti, a u svakom slučaju je odličan način da eliminišete toksine iz organizma i pružite mu najbolje iz prirode.
Sastojci:
3 šolje rendanog kupusa
1 šolja rendane repe
1 šolja rendane šargarepe
limunov sok (od pola limuna)
maslinovo ulje po ukusu
začini po želji
Priprema:
Izrendajte kupus, repu i šargarepu, sve pomešajte, pa začinite peršunom origanom, majčinom dušicom... u zavisnosti od toga šta vam najviše prija, ali bez soli. Zatim prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
Jedite tri dana umesto večere.
Nastavak na sledećoj strani...
Ako zatreba zdravlja vašem organizmu, vreme je da pripremite napitak koji će ga osvežiti i ubrzati njegov rad.
Sastojci:
Priprema:
Na vatru prvo staviti da provri litra vode. Kada voda proključa u nju narendati otprilikeb 5 cm đumbira i vatru tog momenta smanjiti.
U nju nacediti i pola limuna i kuvati 15-20 minuta.
Zatim skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi kada je potrebno da u sve to dodate med.
Konzumirati čaj tokom celog dana jer će vam čaj dobar za detoksikaciju organizma i ubrzanje metabolizma.
Nastavak na sledećoj strani...
Sasi voda nazvana je po nutricionistkinji Sintiji Sasi, autorki knjige "Dijeta za ravan stomak", čiji je glavni savet za mršavljenje — pojačan unos vode.
Ipak, čak i voda može da bude još zdravija i korisnija, i to dodavanjem određenih namirnica koje gotovo da nemaju kalorije, a obiluju hranljivim materijama. Ukoliko se kombinuje sa zdravom i uravnoteženom ishranom, Sasi voda može pomoći da se za nedelju dana izgubi i do 3,5 kilograma, a sjajno je domaće sredstvo za detoksikaciju.
Sastojci:
2 litra vode na sobnoj temperaturi
1 limun
1 kašika rendanog korena đumbira
12 listova nane (ili kašika suve)
Priprema:
U stakleni bokal sipajte vodu, pa ubacite krastavac sečen na tanke kolutove.
Zatim dodajte iseckan limun (bez uklanjanja kore) i ubacite rendani koren đumbira. Na kraju, svemu dodajte 12 listića sveže nane ili kašiku suve.
Ostavite da prenoći i sutradan pijuckajte celog dana.