Vredi zavrnuti rukave i zamesiti najlepše i najmirisnije testo u čijem ukusu ćete uživati dok ga budete jeli uz jogurt ili iz neki slatki namaz.
Testo je često problem mnogima koji se uhvate u koštac sa njim, jer ume da se neverovatno lepi za ruke, za oklagiju, ali i za radnu površinu. Zato je heophodno da pre nego što uzmete da ga mesite vašu radnu površinu pospete brašnom kako bi uspeli da na najbolji način rasklagijate i pripremite savršene listiće za vašu trpezu.
Sastojci:
- 600 g brašna
- čaša jogurta
- 3 kašike ulja
- 2 jaja
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice šećera
- prašak za pecivo
Priprema:
U jednu veću posudu stavite brašno, a zatim dodajte jogurt, ulje, jaja, so, šećer i prašak za pecivo.
Nakon toga sve to izmešajte varjačom, a nakon toga kada vam postane teže da tako mešate, zamesite rukama. Dodajite brašna dok ne dobijete smesu koju je moguće oblikovati u listiće.
Zatim zagrejte malo ulja u tiganju i ispržite ih.
Ovaj recept možete koristiti i za doručak i za bilo koji obrok. Možete ih jesti i kao slane i kao slatke.